Boleh ke klinik pada usia kandungan 5 minggu? Nak cakap macam mana?

Saya pregnany 5 weeks 6 days. Boleh ke klinik utk melakukan pemeriksaan ke? Scan melalui tvs ke?

4 Balas

kalau pgi klinik swasta.. akan test upt dlu. pastu scan kalau ada tvs la. kalau xde doc suruh balik je tunggu 6-7 minggu bru scan. sy direct ke kk je. tu pon masa 6-7 minggu jugak. sebulan dri test upt positive

3y ago

Dr akan tggu 6 week mcm sy sis.. hari tu dh pegi, sebab excited sgt dpt upt double line .. 😂 tapi dr scan juga masa 5 week tu..cuma x nmpk kantung or anything lgi..

Dlu sy tggu first scan masa 8 weeks dkt private. Lpas tu next scan sbb x nmpk janin. Scan lagi dkt private 11 weeks dh nmpk heartbeat n baby. 12weeks sy pegi KK buat buku pink

Sekarang kan kena booking appointment klu nak buka buku pink, x boleh terus walk in... Sy hritu lambat jgk tunggu turn... X perlu scan pun, yg penting igt tarikh LMP tu...

kalau p klinik swasta @ hospital... doktor akan sarankan buat upt dulu.. Lepas dapat keputusan.kalau positif, doktor akan suruh bw surat yg doktor bg utk refer kk..