Masalah Buasir

saya pregnant masuk week-9, tapi yang buat saya risau & overthinking masa bersalin nanti sebab saya ada masalah buasir, saya takut 😔 tapi saya belum dapat bincang dengan doktor lagi sbb kk sini minta saya dtg minggu -10. Ada tak yg ada masalah sama macam saya & apa jalan penyelesaian terbaik?#firstmom #pleasehelp

13 Balas

Sy pun ada buasir sblum pregnant lagi, pnah buat rubber band ligation, tp ttp sama..then bila awal pregnant makin teruk + sembelit teruk..apa yg sy buat sy xmnum langsung Milo/air coklat..daging pun sy x mkn..ratah sayur bnyk2 n buah setiap masa..pastu mlm tu minum susu supaya esk dpt mmbuang najis lembut..skrg pun masih ada tp under control