Mabuk 1st trimister apa momies makan?

Hi, saya pregnant kali ke-2 just before this gugur. Ni baru tahu pregnant. Mual saya teruk sangat kali ni, makan apa pun tak lalu. Apa momies makan ye untuk paksa jugak. kang tak makan tak elok pulak baby. dah try minum susu. susu pun luak balik. Ada cadangan?

2 Balas

hmmm saya takleh makan nasi, kari ayam, ape2 yg saya suka semua tak boleh makan. jd saya makan bihun.... pastu suka gile makan nugget. byk pek suami beli. pastu makan skittles sour kalau rase mual... skrg dh 3rd trimester, smua yg xboleh mkn dh jd bole makan...

3y ago

makan sikit takpe, janji makan. jgn bg perut kosong. oh ye, mkn buah pn ok. paling ok buah tembikai. boleh hilangkan mual jugak dgn mkn buah ❤❤

sis try makan buah buahan,mcm tembikai,jambu batu and lain2 jgn bagi perut kosong nnti gastrik