Makan asam masa awal kehamilan elak rasa mual

Saya pregnant dlm 7 minggu, belum morning sickness cuma lapar sangat sepanjang masa (walaupun baru je makan nasik sepinggan). Kadang2 rasa mual mcm nak muntah tapi tak muntah. Jd nak hilangkan rasa mual/lapar sangat saya makan asam boi. Risau jugak makan takut effect baby. Ada cadangan lain tak untuk gantikan asam boi? Rasa masin masam ni membantu saya tp asam boi tak sihat huhu

1 Balas

saya pnh jgk mcmni nk hlgkn mual dan loya saya juga mkn asam.. tpi xstiap hari.. kdg2 saja... atau mkn gula2 asam jawa... tp jgn skrapnya la tkt dpt kncg mnis plk..