puting payudara bahagin areola

saya pregnant ank ketiga n nie first time terjadi .. puting sya bahagian areola awal nya melecett n taklama dia jdi kulitt yang mengelupas . bila ank menyusu sumpah sakit sangat yang pelik nya sebelah kiri je , sebelah kanan okay je anak menyusu .. boleh tahu takk macammana caraa nak atasii ?? sebab dia dahh mula macamm bengkak sikit , risau sangat ii 😭

1 Balas

Maksudnya puan hamil dan Masa yg sama menyusu kan anak? Cuba marmet dgn betul dulu. Bagi anak hisap sebelah je dulu. Jika tak OK, dan melarat, refer doktor ya. Risiko jangkitan atau tersumbat sbb puan kata sakit, mengelupas dan bengkak.