Sedih semasa mengadung

Saya pregnant 9 weeks tapi selalu ada perasaan sedih je dan menangis setiap malam , kitanya jauh dgn suami pastu duk urus anak umur 1y3 sorang2 , mental saya kadang2 koyak . Kadang2 asyik nk marah anak sedangkan tu proses membesarnya . Apa yg patut saya lakukan . Keadaan saya ni akan berlarutan ke sampai saya bersalin . Kesian ke anak yg ada yg perlukan kewarasan ibu nya .

1 Balas

awak kalau ada masa untuk me time, awak pergi la buat apa2 yg patut. shopping ke, saloon ke, massage ke. bila handle anak sorang2 dalam masa sama tengah pregnant jugak, memang penat sangat2. kalau kita selalu marah anak pun, nanti emosi anak dan emosi kita pun terganggu. bila kita penat, tak perlu paksa diri nak sentiasa kemas rumah atau nak masak. kadang2 kita perlu jugak berdamai dengan keadaan. bila dah kusut sangat, luah lah pada suami, luah pada Allah, inshallah Allah bantu.