Makan makanan pedas

Hi. Saya pregnant 8week tapi selalu nak makan pedas. tak makan pedas tak lalu makan. takpe ke? risau jugak ada baca pasal kulit anak dll. Tolong sis :) #firstbaby #ingintahu #bantusharing #firstmom

1 Balas

hai puan kalau ikutkn kalau makan pedas takde effect pada baby...sebab dia pedas biasa je kan..bukan pedas macam ayam korea tu kan tul x puan? yang extra pedas...kalau extra pedas mcm dlu penah viral ayam paling pedas tu .yang tu tak sesuai pnh bc artikel ada yang mengalami keguguran lepas makan pedas.. apa yang sy blh nasihatkan kalau boleh puan makan la pedas tu macam berpada pada.. sebab kalau makan pedas pun sbnrnya ms pregnant ni tak elok..sbb mudah untuk dapat gastrik dan pedih ulu hati sepanjang pregnant nanti .nanti yang sush dekat puan juga.. n nanti lepas bersalin kalau tak jaga makan boleh effect dapat gerd pulak..yang ni kalau kena lagi sakit sush nak tido sbb terasa acid n gas naik ke atas masa nak tido asalkan sendawa pun dia naik.. jadi nasihat saya kalau puan teringin sangat nak makan..makan la sikit tuk lepas mengidam tapi berpada ok 😉✌🏻mg dpmudahkan segalanya..aamiin