Muntah angin semasa maghrib

Saya pregnant 8 weeks. Setiap kali maghrib saya akan muntah angin yang sangat teruk. Walaupun saya dah makan dan tak biarkan perut kosong, mesti akan muntah angin. Siapa pernah ada pengalaman macam saya? Dah tak larat sangat. Muntah angin dia sampai susah bernafas sebab angin banyak sangat nak keluar masa muntah. #morningsickness

14 Balas

pemakanan jgk kne jge ape y kite ambil..kdg angin ni bnyk mknn y kne elak..roti sbb yis..tea sejuk..buahan sejuk..sayur berjalar..mknn pedas..berlemak..cube awk Amal minum air suam..sume y suam..ble angin datang...sy 4 bln kne angin..ble angin dtg tb2 sy jd glp mate sbb angin naik ats kple..x blh brnafas..setiap hari..jam dn mase..kdg giveup tp dpt solution dari sorg pakcik suh sy Amal tea suam..air suam tp bkn air tea sejuk bile dtg angin tu..kdg Lps sy mnum air suam..sy muntah..baru sy blh brnafas ngn sedawe

kalau saya badan letih n xcukup air mesti jd mcm tu..masa first trimester botol air sentiasa ada, kalau rasa xsedap badan saya tutup hidung n minum air sejuk dgn straw..paksa jugak minum air walaupun waktu tu tekak rasa payau n benci nak minum..alhamdulillah lps tu mesti rasa ok sikit..

Saya pun morning sickness mula petang2 sampai malam.. tdo pun x berapa lena..tapi sy x muntah.. cuma terasa pening & hendak muntah je.. sy 7 weeks pregnant.. morning sickness selalu berubah2 waktu, kadang boleh bertukar dgn suami pulak 😹 tapi kalau suami yg kena, sampai Kena amik MC pulak daa

maaf puan sy tidak pnh alami mcm puan alami..tp kalau aslkan maghrb je puan alami sedemikian..better puan g pusat rawatan islam tuk try berubat cara islam.. mg dpmudahkan segalanya..aamiin #TAPSupermoms

3y ago

wallahualam puan..just ikhtiar jika ia berlarutan mcmtu..better dptkan rawatan...selebihnya tawakal kepada Allah..sy just bg pendapat shj... sbb dia kata stiap mghrb shj dia mengalaminya..apa2 pn trpulang pd individu tersebut..wallahualam

sya mcm tu ..asal malam je jd muntah angin ..perut berangin n kembung. sya suruh suami sy urutkan dkt belkg bru selesa ..tp elakkan ltk minyak angin dkt perut .

sy mcm ni masa awal mengandung. cara nak elak senang je.. kena makan dlu sblum perut masuk angin. bila perut dh msuk angin bru nk makan..mmg muntah balik.

Sama sis..saya sapu minyak dekat dada dengan tgh belakang..suruh husband urut2 sikit belakang bg sendawa..saya kalau xsapu minyak mmng sesak nafas..

normal tu sis klu sya baru2 lekat 4 org ank semua mcm ni..loya muntah angin semua ada..dah masuk 3 bulan baru ok

saya dari pagi sampai mlm.. mkn xmkn sama ja.. mkn xsmpai 15 mnit kluar blk... kdg2 tu smpai xthn dh nk mnth..

saya dari awal mengandung smpai skrg ni ( 23 weeks) masih muntah angin setiap hari.