#tanyejek

Saya pregnant 7week. Tapi takde rase nak muntah atau ape2. Tu normal ke?

43 Balas

Normal je sis. Jgn diminta morning sickness ni tkut tak mampu nak tanggung. Bukan sume org bertuah takde alahan. Sye alhamdulillah nk msuk 7 bulan dari awal smpai skarang takde pun ape2 alahan muntah2 loya ke ape. Lain org lain pembawakan dia. Bersyukur la and enjoy ur pregnancy ya. ?

normal sis...sya pregnant kn ank sya yg ptma smpai ank ktga..smua tk ada alahn atau muntah...bsyukur sngt..tpi pregnant ke ank no 4 ni..muntah loya..sngt skit sis...smpai kndungan dh 3 buln lbih bru loya atau muntah dh tk ada..slera mkn pn tk ada msa tu.raau sngt.

Alahan org mengandung x sama.. Ada yg muntah.. Ada yg x.. Ada yg xselera mkn.. Ada yg berselera mkn.. Ada nk mcm2.. Ade xleh hidu bau suami.. Ada yg suka hidu suami.. Hehe.. Mcm2.. Normal sis klu x muntah..

normal je. bahagian msing2 xsma. jd bersyukur klu xda alahan ni. so enjoy moment2 preggy tnpa alahan? sy dr awl smpai 3 bln xde alahan.. seronok mkn itu ini.mood xde swing. Alhamdulillah

Alhandulillah syukur x de alahan.. Sy muntah siang malam dari 6 week smpai skrg 11 week.. Allahuakhbar sape yg muntah teruk je tau cane rase.

normal je sis ..mcm saya dari awal week sekrg dah 28week xde muntah alah loya semua xdee hehe ..tpi kesian cik somi yg kne haha ?

4y ago

haha saya pon sama sis ..sekrg somi asyik craving itu ini je kalah kita yg tgh preggy ? sabar je lahh

Dh x muntah meminta pula...nnti dh muntah hari² stress pula?... Tau tak, loya muntah tu meletihkan?

Same dnegan sy.. tiga2 ank sy mcm tu.. skrng no4 pun same.. xde rase pape.. ? tp lagi kuat nak makan.... -_-

Normal.. Sy start morning sickness pd minggu k 13 itu sbb mkn zinkcrofer tp lps dh stop dh kurang muntah2

so kalau upt +ve, tapi tak muntah tak mengandung lah ye. Please banyakan membaca? even 1st baby pun

4y ago

Mybe dia ingt klu preg wajib kena muntah2 kot.. Hehe.