Pregnant 7 minggu boleh puasa ke?

Saya pregnant 7 minggu+. Saya kadang risau kalau puasa baby cukup dpt nutrisi tak? Saya dgr 1 doktor ckp 1st trimester tak disaran puasa sbb waktu ni baby banyak perlukan nutrisi. Jadi saya risau walaupun badan kita rasa ok puasa, baby boleh mudarat. Mohon siapa ada pengalaman boleh share tak?#ingintahu #bantujawab #SeriusTanya #bantusharing

11 Balas

sy juga pregnant 7 minggu, ape yg sy buat, jenis makanan kene byk zat, especially protein utk rs kenyang dan full yg lama.. ambil susu segelas, if makan nasi, kurangkan nasi lebihkan lauk2 dan sayur. alhamdulillah tak rs lapar dan masih bertenaga. Susu penting dan juga air rendaman kurma yg dicarik2, rendam semalaman (yg ni sunnah) utk tenaga seharian.