pedih ulu hati

hello mommies, nak tny normal ke n blh ke ambil gaviscon bila pedih ulu hati?kerap pulak sekarang mcm tu even x makan pedas pon

2 Balas

Normal sis pedih ulu hati ..sy pun mcm tu jgk dlu masa pegnen 5bulan smpai baby lahir .. Perit btul rasanya..tidur pun duduk ..dh reda sikit bru blh baring ..jaga mkn ya sis ..jgn mkn pedas2 berminyak klu x lg teruk nnt .. Gaviscon sy mkn kkdg je .. Nnt mntk ubat kt kk.. Tp lg elok klu mkn betik ..serius terus hilang ..tp betik kne standby je ade kt rumah..setiap kli dtg pedih2 tu mkn la ok

5y ago

Hehe skjp je tu kot .. Nurse ada kata baby nk membesar ..so dia tolak saluran pemakanan kita naik tu yg pedih tu. tp awk bru 8w..tkpe aggp je pengorbanan sbg mak mak 😂

kalau pd sy normal sis..sbb sy pon mcmtu n sy mkn gaviscon sbb xtahan sgt..