apakah yg perlu saya lakukan sekitar kehamilan minggu 26-34?

Saya pregnancy twin sekarang sudah masuk ke mggu 26 jd kerap rasa sakit pinggang n kejang ,keras di perut?

18 Balas

Boleh cuba buat campuran minyak zaitun dan habatus sauda dan usap di perut dan di tempat yg rasa sakit x perlu da bergantung pada minyak kayu putih dan So onn buat masa ni berkesan dengan saya. Apabila makan makanan yg berat dan waktu awal pagi dan sebelum tido malam boleh minum madu campur habatus sauda.. boleh cuba produk Mass Darr alhamdulilah berkesan buat sya yg sembelit dan perut mengeras setiap malam.. tidur pun da selesa.

Salam, ni pregnancy sy kali pertama...nak tanya ibu2 pengalaman sekalian, normal ke kerap rasa sakit dekat bahagian rusuk sebelah kanan??? Rasa pedih sangat kadang2. Bila baring melentang baru kurang sikit sakit.

2y ago

ye btl tu heartburn..baru2 ni sy kene..apa sy buat utk hilangkan is makan mashed potato kfc..gaviscon pn ye jgk..tp kjp je elok 3 4jam jd balik..so mkn je mashed potato ..bila da lega baru mkn bnde lain.. keep eating after kene tu..

sama dengan saya.. minggu yg sukar sangat nak tido..mesti basahkan tubuh sebelum tido..baru boleh lelap.. kadang,2,3 baru boleh tido..

2y ago

Ya sis. Sy pon susah nk tido. Cari posisi yg lebih baik utk mndpt tido yg lena

Sama dgn saya pregnancy twin.. week 26.. selalu sakit pinggang, kejang kaki & sesak nafas.. semua serba x kena.. tido pun susah.

2y ago

sama la kita.. pregnancy twin jugak.. 27w.. posisi tido serba x kena 😅

normal ka bila nak bangun sakit kat perut?? time nak jalan pon sama tapi baby memang aktif

sama lah kita sis,,rase mcm serba tak kena,,sakit belkng,perut mngeras,pedih ulu hati..klau duduk lama xblh perut mngeras,,kena bnyakkan baring n berdiri.sya dah nk msuk 27w twin.

2y ago

Pedih ulu hati awk buat mcm mana nak kurangkan?

Wow tahniah momie dapat twinz.. sy teringin sgt nak twinz tapi belum ada rezeki 😭 jaga diri baik2 tauu jangan buat kja berat2 yer..

sma la dgn sy...skit perut sbb tegang sgt...mgkin sbb perut trlalu pdat...

Byk kan exercise ikut u tube ,saya skrg dah kurang sakit pinggang n ari2 .

2y ago

sujud

Selalunya usia kandungan ikut last period ataupon ikut scan?