Body Shaming Orang Pregnant

Saya preggy 26w..kwn kerja saya ada seorang ni suka ckp "gemuknya kau gendutnya kau" tapi kwn satu ckp ehhh tiadalah kak bdn dia naik biasa jak ngam dgn situasi org preggy..xgemuk sgt cuma naik la tapi bkn gemuk pun..tapi kwn sorg tu ckp ehhhh gemuknya dia tu gendut lagi besar punggung.. Saya sakit hati..rasa mau nangis..😞

21 Balas

sis...biarla mulut org..sis jgn sedey2..normal la pregy nie mcm2..tp mulut jahat nie mmg ada..budak office sy pon pernah bercerita ada org kata dia muka mcm ba**..melampau kan..tp tu la suh dia buat tk tau jer..smpai pesan jgn kwn dgn dia lagi..maybe nak joke tp tk kena tempat tu..better jauhkan diri sementra dr org bertoxic nie..

xpyh peduli org macam tu sis..Kita kena happy2 sya pun ada juga yg ckp mkin gemuk sdh skrg dia ckp ...tpi sa senyum ja,just enjoy pregnancy🥰🥰bukan bnyk Kali prengnant nnt lps pregnant Kita kurus lah balik apa salah😆😂🤭 gmuk bukan dosa tpi mengata tu dosa☺️☺️happy2 saja sis jgn stress2🌼🌼❤️❤️

saya pon pernah kne masa pregnant 1st. kawan baik masa sekolah da lama xcontact tibe2 video call. dia ckp "eii tuanya muka ko" 😂 terus saya blok. padahal dia yg anak dara muka lg tua da mcm mak anak 8. dia jeles tgk kite tgh pregnant pon cantik, dia sedar dia buruk, tu yg buat kite down sama🥴

x pyh sedih…x yah trase hati…bsyukur sgt2 sbb kita dberi rezeki merasai mengandung…mcm mana pun perubahan bentuk tubuh bdn kita semua kita bt demi anak…yg penting momy jg emosi yer supaya baby blh membesar dgn lagiiii baik…🥰🥰🤗🌹🌹

Jgn pedulikan sis.. Biar kan je... Normal klau bdan naik msa pregnant tambah bila dkt2 nak bersalin.. Org yg ckp tu xpkai otak... Drpd sis fikir apa yg dia org ckp baik sis fikir bby dlm perut.. Klau sis stress bby pun stress.. Xbaik utk kesihatan bby

Jgn sedih2.. Kawan mulut puaka, so awak pun kene jd mulut puaka jugak.. Dia dah kawen ke belum kalau belum cakap kat dia " tunggu laa kau pregnant lak nanti, aku nak nengok kau jd Gajah ke jd dinosaur 😌"

2y ago

da kahwin tiga anak n dia gemuk lepas preggy until now xpreggy pun gemuk..

kwn awk tu dh kawin ke? klau dh kawin pernah mengandung tak? nampak gaya dia body shaming awk mcm tak pernah mengandung. 😅 tpi klau dia lelaki siapa jdi bini dia memang menyesal kot sbb mulut mcm longkang. 🤣

2y ago

Alamakkkk hahahaha dia cakap diri sdei kli ahhaha

Kalau saya sis saya pekakkan je telinga. Dah memang orang mengandung badan akan naik kan. Tak pun sis balas je cakap 'haa ko tunggu ko pregnant nanti, nak tengok badan ko naik mesti gendut jugak'. 😆🤣

body shaming dia balik.. cakap balik,yang kau gemuk2 x mengandung pun.. bela apa.. pastu pantang jaga body balik. geram pulak duk perli2 org.. tmbhn org ngndung.. dah mmg kena besar.. senang nk beranak.

Sy Baru tahu yg husband inggat Sy besar mcm dianosour Ms last2 trimester preggy. Ms gaduh, br kelua Dari mulut dia. hancur hati...