Boleh ke makan pedas?

Saya preg nak masuk 6 week. Takpe ke kalau sy makan pedas? Ke bahaya?

6 Balas

makan pedas ni bukan bahaya ke baby, tapi perut masa pregnant ni banyak gas jadi tinggi kemungkinan nak jadi pedih perut. tapi kalau memang dah biasa makan so takde masalah pun

Boleh je sis tapi jgn la pedas melampau. Depends kat badan sendiri jugak. Saya dulu okay ja, ada setengah org jadi berangin badan lepas makan pedas

seelokknya elak dulu makanan2 cemtu di awal2 kandungan sebab baby masih fragile, pape boleh jadi. tunggu dulu kayyhh?

Klau tgh alami alahan yg teruk seeloknya elakkan la,tp klau xde bole je asalkan jgn terlalu pedas sgt

boleh, tapi berpada2. risau nanti sakit perut. bila pregnant ni senang kena gastrik.

boleh je, try dulu if tkde cirit ke sakit perut ke ok je