Darah lightpink

Saya preg 6w kalau ikut app. Harini cek ada darah pinkish nacam ni. Apa maknanya 🥲 takda rasa sakit apa pun. #bantujawab #ingintahu #firstmom

Darah lightpink
12 Balas

Dear,atau sesiapa saja yg baca ni if jadi apa apa please just go to klinik and check,sbb dlm ni lain org lain lain pengalaman lain simptom,ada orang jadi mcmtu ok je kandugan dia mngkin sbb hormon ada orang jadi mcmtu tanda awal keguguran so if u ada keraguan trus ke klinik untk pengesahan sbb dlm ni diorng cuma bg pendapat dan pengalaman je tk boleh bg rawatan atau check sakit ape.So pendapat saya jadi apa apa yg meragukn prgi je klinik nak senang ambik no doc or misi senang nk ws if jadi ape ape☺️

saya pon bleeding juga masa 6 weeks tp lg teruk dr sis. darah keluar mencurah2. sy terus ke hosp bhgn emergency and admitted to hospital. dpt duphaston dan proluton (ubat utk kuatkn rahim, cucuk kt punggung). jgn buat kerja langsung ye sis. bedrest aja. solat pon solat duduk tau. klu saya dulu doktor pantau scan tvs (bwh) setiap minggu utk tengok perkembangan janin. Saya doakan baby dan sis kuat.

3mo ago

Amin.. ya doktor yg suruh saya solat duduk.. xnk bg byk gerakan/tekanan kt perut kn.. kira rukhsah la tu utk kita

Untuk pengalaman saya sebelum ni pun mengalami sama macam puan, darah pink slow ingat tak ada apa2, tiba2 tengah malam perut memulas macam sengugut tapi lagi sakit, rupanya kantung keluar sendiri. Cek klinik doktor cakap keguguran … masatu lagi beberapa hari nk repeat scan ntuk 8week.. semoga baby puan kuat , Aamiin Ya Rabb 🤲🏻🤲🏻🤲🏻

3mo ago

In Shaa Allah xde apa tu, fikir yang baik2 tau.. jangan fikir bukan2 n benda negatif … semoga baby sis kuat n dipermudahkan sampai selamat melahirkan .. Aamiin Ya Rabb 🤲🏻🤲🏻🤲🏻

Ni update latest. Dah pergi klinik. Dah scan tapi doc tak nampak lagi walaupun baru 6w. Tadi pun check upt kat klinik naik 2x line. Lagi 2 minggu kena datang scan balik. Saya sebelum ni pergi klinik mana2 if scan dari atas mmg tak nampak. Lemak tebal sangat kot sebab saya ni buncit hahah. Will update soon 🙊

3mo ago

Wahhh 😍 moga baby and mommy sihat2 selalu ❤️

Hi. Ni Latest update saya lepas 10 hari makan duphaston dan berehat. Bleeding kluar sehari je. Then takda dah. Upt pun makin terang alhamdulillah ☺️ tinggal tunggu 16/7/24 ni je utk scan 8w. Doakan semuanya baik2 utk saya dan kandungan ni 🫶🏼 moga dia membesar dgn baik tanpa sebarang masalah. Aamiin

3mo ago

Aamiin ya rabbal alamiin. Alhamdulillah terima kasih sis. Mungkin ya itu implantation. Ni pun saya still berjaga2 ☺️ tak lasak2

better gi klinik sis utk check takut ada apa ii dkt kandungan .. saya baru ja keguguran 8w.. masa 6w keluar koko lepastu darah

Pengalaman saya sebelum gugur,keluar pink mcm ni..pastu lama2 makin pekat..kena bedrest byk2..insya allah ok

better pg klinik terus sis. smoga ibu dn bby baik2 saja🥰

mg smuanya baik2 shj dan dpmudahkan segalanya Allahuma amiin

3mo ago

Aamiin ya rabbal alamiin