Lps bersama mmg akan kene contraction ke? Skrg 35w

Saya pjj dgn husband last bersama masa 30w. Masa tu xde rasa apa la.. Lama x bersama yela sbb jarang jumpa.. Ni dah 35w bru lps bersama, selang beberapa minit perut mengeras sakit mcm contraction. Selang 5min ke 10min sakit dtg.. Lps tu sakit nya tu ade la 1 ke 2min tiap kali kene.. Tu false ke betul² punya contraction..? Anak 1st dlu x pernah rasa ori punya contraction sbb anak 1st masuk labour room dia guna induce drip. Sakit nya Subhanallah. So skrg ni nk ke kk terus atau ke hospital ye? Risau plak dah ada bukaan.. Dah 45min gini on off.

7 Balas

yea..bila ibu bersama dgn ayah sebenarnya ia adalah call contraction..sbb ada cecair dari ayah yg bagi jalan untuk baby,dan boleh jadi sejenis cecair semacam tahan sakit,dan percepatkan pembukaan untuk laluan baby..sy sekarang 35minggu tapi rasa mcm nafsu tu lain macam..sebenarnya bukan nafsu,otak kita terima instruktor untuk dapatkan cecair dari suami,yg mana bagus untuk proses kelahiran..

Terima kasih semua.. Mmg betul hilang contraction tu. cuma ambil masa.. Start kene 9.30am. Stop contraction dlm 1.30pm. Try jgk tido dlm waktu ni tapi x lena sbb mmg sakit 5min skali dia dtg.. Cuma sakit nya dr seminit tu jd ke 30saat tiap kali kene.. Seksa jgk ye nk buat ape kerja pun xleh.. Risau klu bersalin 35w taknk bby ddk nicu lama².. Husband da risau da tkut nk bersama 🤭

sye masa 33minggu nak dekat 2 hari jadi mcm ni, kejap2 perut mengeras dlm 2 minit macmtu kerap kdg smpai nngis , tp x gi klinik pun sbb baby aktif mcm biasa .. bila cr blik mne silap bru teringat lepas bersama and buang dlm lebih kurg 2x.. lepas pada tu serik dah , bila bersama buang luar and ok dah ..

sy prnh mcm puan. cuba rehat dan baring. contraction tu hilang. klu msih lg smpai ke ptg bolela prgi hospital.. skrg sy 36 week. klu kerap bersama hsbd msa ni bole mempercepatkan hari bersalin .

Ya, lepas bersama memang contraction. Pantau dulu dlm beberapa jam. Tenang dan bedrest.

kalau buang dalam mmg boleh trigger contrcrion cuma kena mke sure tu false or real

mmg mcm tu. biasa akn hilang nanti