Positive covid pregnant mum

Hi semua, sy baru je test covid and positive. Dan saya juga tengah preggy 5 minggu. Risau sangat sbb ni pregnancy kedua anak pertama. Yg first pregnancy gugur masa 9 minggu sebab missed miscarriage and time tu husband yg positive sy negative. Now diri sdri positif time pregnant rasa sedih juga sebab risaukan kandungan takut affected 😭 masih terlalu fragile mcm2 boleh jadi. Risau betul sy #pregnancy

4 Balas

sy pula lepas habis demam covid baru dpt tahu preggy. masa demam tu telan habis 2 papan paracetamol dah. masa hujung² demam tu rasa mual² dan kerap lapar. ingatkan effect covid tp rupanya ada baby. sy risau jgk. tp doa je moga x de pape

Saya pun baru disahkan covid. Sekarang preggy 5 minggu. Doktor bagi ubat yg selamat untuk kandungan. Tapi tiba2 pagi ni ada spotting keluar tak banyak. Hopefully tak ada apa la . Risau juga takut disebabkan ubat yg kita makan tu. #firstbaby

2y ago

Sama macam sy sis spotting sebab covid atau sbb byk mkn ubat tak pasti. Tp ubat mkn paracetamol yg prescribed doctor juga. Skrg dh hari ke 5 covid dah negatif masih lagi spotting 😭

masa hari ke6 saya kena covid, saya positive pregnant bila check baru 4w. tu pun sbb saya tiba2 mabuk pening. delay period 6 hari. masa tu dah batuk teruk gila gila. demam selsema semua dah ok. sampai skrg rasa tercungap2 bila batuk.

2y ago

haah awak, awak check dgn klinik. buat double confirm. saya pun lepas test dekat rumah, saya pergi klinik buat double confirm.

sy pun br 10w, Baru kena covid, 5 days. smlm tgk ada darah ... sedih pula. sbb kena Dari keluarga in law yg selfish... now taktau apa akn jadi... doctor suruh dtg LG seminggu .. saya tak tenang hati...

2y ago

Sama sy sejak positif covid sy start spotting. Pergi hospital doctor suruh dtg lagi 2 weeks utk scan sbb tak pasti lagi kandungan menjadi atau tak. Skrg masih ada spotting tu dah 4 hari🥺