Cervical cerclage. Siapa ibu2 yg pernah buat? Boleh cerita pgalaman, berapa minggu kena buat?

Saya pernah melahirkan bayi 24 minggu sbb cervix dh terbuka awal.. dan baby x dpt d selamatkan...lepas ni kalo ngandung lg, doc suh sy buat cerclage tu

5 Balas

sya prnah buat.. doktr ada refer pkar untuk ikat rahim.. dan prnh trbuka awal 22 mnggu. tu yg kna buat cervical cerclage

2mo ago

sya buat 14 week.. dan alhmdulillah.. dh slmat berslin. dkter pn ada ckp ada kmungkinan jgk buat cerita xal cerclage pn bleh tbuka jgk.. cma jngn buat kja brat2 sngt. dan trlmpau aktif