normal ke ye ?

saya pernah gugur kandungan pertama tu saya langsung takde alahan skrng saya pregnant lagi sama jg takde alahan trauma nye .. bukan lah kita memintak alahan tu ada cuma bila pernah kehilangan kita jadi trauma takut sngt.. doakan kandungan saya kali ni berjaya yaa 🤍

2 Balas

sama lar sis, pernh miscarriage, dn alhamdullilah dhh pregnant semula untuk kali ke 2 dlm 5w 5 hari, time first dulu..lngsung tak ada alahan, morning sickness pun tak ada...jadi makan main ikut suka je...jadi sekarang ini sama jugk morning sickness tak ada, tapi sakit kpala dan cepat rasa penat... kali ini, pemakanan mesti jaga... dan minum air suam mmng 10 gelas sehari sbb trauma kan... jadi sntiasa berjaga2... semoga dipermudahkan jugk kandungn sis dan semua orng. amin

takde alahan ketika pregnant tu normal. saya semua xde apa2 alahan. sihat je. tu laa makan sedap. orang pregnant naik 10kg, kita naik 20kg. hahahaha 😊