Pengiraan week kandungan

saya period x teratur .bulan 9 hari ovulasi lambat dari sebelum nya.macam nk kira? hari tu scan masa 4 hari lewat period xnmpak lagi .skrg lambt period 12 hr .mcm mana nak kira week? #ingintahu #pleasehelp #firstbaby #bantusharing #1stimemom

Pengiraan week kandungan
7 Balas

Ovulasi Lambat ke cepat ke, kira weeks start dari first period. Last period lama sgt ke? Kalau mcm xsure and mmg awk dpt konfem ovulasi bila, boleh try kira days past ovulation (dpo), start kira hari masa ovulation tu utk tracking. Mcm tu kot. Then, try cari maklumat pasal dpo and agak2 bila sesuai pegi scan. Try gi scan lg sekali. Means kalau xsure jgk, mmg nak konfem kena tgu tgk scan jgk la.

3y ago

Ooo..cycle lama sgt, boleh la try yg kira dpo tu, then try search pasal dpo bila yg sesuai pegi scan bila pregnant apa semua. Nnti gi scan plk, tapi jgn lewat sgt utk lebih accurate estimation due date tu

5-9/9 saya period smooth ja (darah lancar ja) .. 7/10 ada keluar keputihan coklat muda, tapi sikit ja .. 8/10 sepatutnya saya period tapi tak lagi .. 9/10 saya cek pukul 12tgh hari before lunch, clear ja .. then saya punya dekat area pinggang sebelah kanan macam denyut2 . Bila sesuai saya buat upt lagi?

saya punya ovulation pn lambat. klau ikt edd mmg bby akn nampak kecil seminggu. so skrg doc saya guna redd (revised estimated due date) dulu. tiap bln akn scan tgk je la pkembngan baby lebih ikut ke tarikh yg mana.

3y ago

tunggu hujung bln ni bru ge scan lgi..

saya pon irregular period.. so saya bg tarikh first period kat dr.. tp mesin scan kata tak sama anggaran.. baby dalam perut mcm lambat 3 minggu.. so ekot due date n week mesin..

Try masukkan 1st day last period awk dkt apps ni. Kalau nak scan better tggu lagi 3 4 minggu.

kire dr hari first last period tu

ikut tarikh scan je sis..

3y ago

belum pergu scan lagi .tggu hujung bulan okt kot .sbb masa lewat 4 hri hari tu awl bulan prgi blm nmpk lagi .