Boleh ke period tapi pregnant?

Saya period tapi upt test positive samar2 je. Boleh ke period tapi pregnant?

12 Balas

Chemical pregnancy. Sy pnah mcm ni hujung tahun lepas. 4 hari lepas period upt samar. Sy tergerak hati nak cek sbb ade rase symptoms2 preg juga(pnah preg tp x menjadi kantung kosong)Last2 sy gi klinik private cek rahim, xde ape pon. Rahim kosong. Doc kata false pregnancy. Sedih jugak la.. dua kali sy chemical pregnancy last yr. syukur tahun ni rezeki melekat lg, skrg da 25 weeks pregnant. Jgn putus asa sis. Pasti akan ada tu nanti

1y ago

Hi sis. Yg chemical pregnancy tu xde kantung sis. False pregnancy. Tak mengandung pon tapi upt double line samar2. 1st preg dulu ade kantung tapi kosong. Yg ni memang pregnant tp kantung kosong, kalau kantung tu x membesar, akan gugur sendiri atau kene pegi ke hospital utk cuci.

Tak. Berapa lama x period? Certain people alami chemical pregnancy. Klau betul pregnant tp bleeding kena pergi hospital cpt. Klau baru2 lekat biasa tak dpt diselamatkan unless 9 weeks above mengikut pengalaman sy. Rasa rahim berkontraksi nak bersalin tp ni keguguran.

2y ago

Oh pelik tu. If rasa pregnant boleh pergi klinik. Haritu sy scan 6 weeks dh ada heart beat. Sy bleeding sikit at 10 weeks & ada history misscarriages so dr bg ubat kuat rahim alhamdulillah anak selamat sampai lahir. Sis jgn putus asa.

tak boleh . period tu maksudnya proses "pembuangan" sel2 mati dlm rahim & ovum yg dilepaskan tdak disenyawakan,maka ia akn kluar sbg period. upt blh saja dpt samar masa nk period. so nk tahu pregnant or tak, kena tahu hari ovulasi & upt makin terang

bolee je sis..Saya aritu pireoid elok je datang,xpernah miss tau2 pregnant da 2bulan tuu pun sebab admit ward gegara pening kepala,ingatkan migraine rupany alahan 🤭

2y ago

sis xpnah cek upt ye spanjang 2bulan tu

Mungkin penempelan sekali sisa darah Last sebelum hamil... Macam sy... Try tgk bulan depan...

Kalau period on time biasa chemical pregnancy. Berjaya senyawa tp xberjaga lekat di rahim.

Bleeding kot mcm saya tarikh sma ingat period bila cek dh bulan mngandung

mgkin sis mksudkn to sporting sis.. kalau btl sis dh prngt

Tak. Klau pregnant tp bleeding kena pergi hospital cpt.

period sis mcm biasa ke..ada alahan apa2..

2y ago

sis..check klinik tuk confirmkan..jangan lambat2..