Kuat Kencing

Saya perasan semakin kuat gerakan baby semakin kuat pulak rasa nak kencing.. saya baru 20minggu.. ada yg sama masalah mcm saya ke??

6 Balas

saya dari 16minggu mmg keluar masuk tandas je, setiap setengah jam mesti kencing even tak minum air banyak masak tu. nak tidur lagi lah, berapa kali pergi kencing baru boleh tidur. skrg dah 20 minggu, lagi kerap kencing

saya dri awal mengandung smpai trimester 2 mmg kerap kencing . mmg tkbleh tahan dh . rasa skit je terus pergi bilik air

Normal. Sbb kandungan membesar menghimpit pundi kencing. Kerap amalkan senaman kegel utk elakkan terkucil/ kerap kencing

1y ago

ok nanti saya try search you tube 😂

Sy dari trimester 1 dah start asyik keluar masuk tandas je buang air kecil😂, skrng sama dgn awak 20weeks

Saya lagi la 13 week smpai sknk kerap kencingg je.. malam nk tydo smpai 5 kali klua masok tandas🤣

saya week 18 pun kerap kencing jee 😥 nak tido malam 10 kali masuk keluar tandas huhu

1y ago

kann.. tak sampai 10 minit ke tandas lagi😂