Gerakan baby tak kuat

Salam nak tanya..saya dah masuk 37 hari 6 hari..saya perasan hari ni baby gerak slow dan gerakan tak berapa kuat..tapi baby cukup 10 gerakan..saya tekan2 perut die ada gerak..takpe ke? Nak pegi hospital nnty takot kne marah pulak dgn nurse..

2 Balas

kalau xnk g hospital pergi je klinik swasta utk scan awak. atleast awak xsusah hati. dn awak tahu keadaan baby awak mcm mna slps scan. mcm sy before bersalin haritu. masa 39w1d baby mengeras lama. mcm xgerak sgt. risau walaupon ank 2nd. terus g klinik swasta doctor ckp mmg ada contraction tp xkuat. doctor scan, check bukaan semua belom ada lg. scan baby pon okay. baru sy rsa lega. dn boleh tido lena. sy bersalin 3hari lepas tu☺️ sy pergi klinik swasta masa tu ssb xnk ketahan dkt hospital takut kena induce sedang kn sy okay xde sakit pape lg. sbb sy dlm kategory dh cukup term bila2 boleh bersalin

wsalam.. jika cukup gerakan dh alhmdlillah.. mgkin dy sempit dh sbb 37w kn gerak jdi slow..tpi klu hri lain dy ok aktif tpi hri ni Je lain better sis pergi hspital ye.. 😄xpe kna mrah sikit yg penting kita thu ank Kat dlm ok kan.. ☺moga smuanya baik mommy..

11mo ago

okey sis..terima kasih