Cara bersihkan mulut baby newborn

Saya pakai kain n basahkan utk cuci lidah baby. Tapi susah nk hilang. Sy cuba tonyoh kuat sikit still susah nk tanggal. Mcm mana ya? Pernah baca tntng kulat susu dimulut baby. Hmm rsa takut + kesian pulak.. di bhagian dlm dinding pipi kanan kiri pun ada susu yg susah nk tanggal. Mmg mcmtu ke ? Kang tonyoh kuat2 lgi kesian ke baby sakit plk dia nnti.. ada cara lain ke ?

1 Balas

Hai mommy. Tak pernah pula alami begitu. Cuba dapatkan nasihat nurse masa check up baby. Ya risau juga jika kulat susu. Kalau biar takut lama² nanti baby taknak menyusu terus