Hi bakal mommy, ada tak yang tengah consume jus mamariam skrg?

Saya baru masuk 3bulan, masih dalam fasa alahan, kawan ada suggest jus mamariam utk kurangkan alahan. Boleh tak nk tau mommies yg dh pernah consume jus mamariam. Okay tak? Betul ke dpt kurangkan alahan? dan betul ke jus tu bagus utk baby.

3 Balas

Saya masa awal pregnant alahan teruk sangat, makan sikit memang muntah. Lepas buat buku pink, saya decide nak ambil jus mamariam. Setakat ni saya tak makan hari-hari sebab tak kena tekak saya (tak sedap 😂). Tapi skrg alahan memang kurang sikit. Tak tahu sebab fasa alahan ni dah nak berakhir atau sebab jus mamariam. Saya rasa ikut badan jgk kot. Skrg saya nak masuk 13weeks dah 😇

Hello, I’m not sure utk org lain, tapi this is my own experience. I mula minum mamariam 2months before pregnant (everyday) and skrg dah masuk 3 bulan (dah skip2). Setakat ni tiada alahan langsung. ☺️

Tk pasti lh hilg mual ke tak.. Sbb sy consume still mual jg.. Ikut badan kot.. Sy masi amalkn smpai skrg jg sbb byk khasiat jus mamariam..