Turun darah

Saya nk tanya ibu2 ada ke mengalami mcm saya ..saya hamil 14w tp trun darah mcm period penuh 1 pek...bila scan jantung ok n baby sihat...adakah normal#firstbaby

5 Balas

Awat ada buat follow up directly dgn doktor? Kalau belom, sebaiknya awak direct pergi hospital & refer ke bahagian kecemasan. Biasanya saya dengar, “spot bleeding” yg kerap pon kena check dgn pakar, ni kan pon bleeding mcm period & penuh 1 pad 😔

Pernah jdi mcm ni darah mcm period dan belah kiri pinggang sakit sangat. Bila rujuk dr pakar rupanya luar rahim.

3y ago

Xda pula dr tu print gmbr scan, just tgok kat monitor jer. Sya masa tu 6week baru tau luar rahim 1st time pregnant kan xtau apa2. Pegi klinik bru tau esok dia jmpa pakar dan terus dtahan. Hari tu juga operate buang tiub belah kiri. Dah pecah sbb sya lambat g cek. IngatkN period sakit cramp yg teramat adoii. Tpi setelah 3bulan slepas itu, syukur sya pregnant skg anak dah setahun sebuln hehe. Klau tgl 1 tiub jgn rasa down tau sbb still ada chance tuk pregnant lgi 😁

Spttnya tak normal klu ad bleeding. Bykkn bedrest

Kena refer hospital tu.. Bahaya

dh g pital ke sis?