folic acid , zinkofer

Saya nk bertanya kpd mommy yg tk pndai telan pil ? Ade cara nk telan tak ubat2 ni ... 😭 Tkut jugak pape jdi kt bby hmm

1 Balas

nurse ad bgtau sy,klau nk mkn zincofer ni kena mkn 2 jam selepas mkn pg atau 2 jam selepas mkn pd waktu mlm sblom tido..klau sy,mkn waktu sblom tido sbb effect dye kdg2 buat sy muntah n sakit kepala..lg 1,mkn zincofer elok ngan air masam2..sy pon bru pregnant 1st baby..zincofer ni vitamin tok baby..klau x mkn kemungkinan hb low