Luahan hati🥺

saya ni nak minta semangat sebab xtau nak cerita kat sapa..saya selalu mengalah kalau suami minta bersama dgn dia xkira bila time suami nak..tapi bila saya nak dia xboleh nak bagi kerjasama..saya belum ade rezeki anak lagi..bila saya usaha nak ade baby suami kata jgn pikir sangt..kadang dia berangin dgn saya kalau saya cakap bila lagi...mcm saya sorg je nak usaha nak anak..suami kata tnggu setahun atau 2 tahun lagi baru masa yang sesuai..saya xtau nak kata ape..keluarga belah suami n saya semua tanya dah mengandung ke???saya mampu senyum n kata insyaallah saja..muka senyum dalm yg merana..kadang pkir xnak kemana2 atau dlm group famli jgk ade yg bertanya..#pleasehelp

7 Balas

keadaan sis Sama mcm sy cuma beza sy and suami dua² nak anak...cuma blm dikurniakan rezeki...Bab family suami Tu memg 💯 sy hadap sorg² xpyh ckp la ayat depa memg menyakitkan hati.. smpai Kan depa suruh sy mkn mcm² jamu la suruh mkn ubat Itu ini la...sy kdg² ckp dgn suami rezeki anak ni family dia ke yg menentukan bila dpt bila X?rezeki anak ni Allah yg menentukan semua...Kita dah usaha Kita tawakal jela berserah dekat Allah saja...ni esok nak Raya sy betul² malas nak mengadap tapi Terpaksa...asal sy balik je kg ayat pertama mil sy Akan ckp kat sy bila la anak dia ni nak Ada anak sndiri..bila dia nak merasa mcm mana org lain merasa...ya Allah seolah² sy yg punca xnk pregnant..ye sblm ni sy check upt positive tapi sy chemical pregnancy...smpailah skrg sy xlekat lagi...sy kdg2 xjwb dgn elok² je dgn mil sy mak sape je dlm dunia ni xnk anak..sape je dlm dunia ni xnk jadi ibu bapa...dia diam je..kdg² sy sedih...sy hnya mampu berdoa je semoga sy Dan suami dikurniakan zuriat yg soleh solehah..☺️😊

Kalau suami awak dah kata tgg dahulu dlm setahun @ 2 tahun, tunggu je lah.. Maybe die ada reason tersendiri. Mgkn kewangan die masih x stabil. Mgkn die ada hutang perlu diselesaikan sebelum ada anak. Mungkin diri die masih nk enjoy dahulu sebelum ada anak.. Nnt dah ada anak x boleh buat apa2 dah. Better bincang semula dgn husband betul2 bila nk ada anak. Dalam setahun 2 tahun nie byk benda boleh diperbaiki hubangan suami isteri. Dan byk benda juga awak boleh perbaiki diri sendiri. Improve to be better. N u have to set in mind bila bersama dgn suami nie bukan hanya nk anak sahaja. Bila make love dgn suami nie, 2 hati jd 1, 2 badan jadi 1= serasi bersama. So enjoy saja bila make love nie. Dan bukan senang tau nk handle 1 org anak nie.

Hi sis. Ada anak kena dua dua pihak setuju baru happy sis. Kalau sis nak tp suami tak ready, nnti kesian kat anak tu dgn diri sis sendiri. Cubalah ckp elok2 dan pujuk2 suami sis tu. Tanya apa dia punya concern, selami perasaan dia, apa sebab dia belum ready mungkin sis boleh sama2 bantu dia untuk rasa ready. Bab keluarga tu tolak tepi lh sis, yg susah senang sama2 tu sis dan suami. Memang anak tu rezeki tp disekalikan dgn tanggingjawab, untuk pikul tanggungjawab tu dua dua suami dan isteri kena ready untuk mainkan peranan masing2.

anak nie kne dua2 nak sis.. klu sis sorg je beria, suami x.. memg x jln sis.. tggu la ble suami btol2 nak anak.. bkn ape, nant klu dpt anak, suami nk x nak jge, kte jgak yg stress nye.. nak jge anak, kne ade bntuan suami jgak..

11mo ago

hahaha xpe.. mne2 pun bley sis..

ckp je suami belum bersedia,nak honeymoon lama sikit..susah nanti suami xnak anak,tiba2 dpt anak tp xnak jaga..lagi stress.. setelkan dulu masalah hubungan kelamin korang..

dah tu bila suami nak anak nya gitu..kalau fmly dia tny bila nak mengandung..cakap je anak dia yg tak bersungguh nak ade anak

cakap le kat keluarga suami, suami yg taknak lagi. settle puan.