Luahan hati🥺

saya ni nak minta semangat sebab xtau nak cerita kat sapa..saya selalu mengalah kalau suami minta bersama dgn dia xkira bila time suami nak..tapi bila saya nak dia xboleh nak bagi kerjasama..saya belum ade rezeki anak lagi..bila saya usaha nak ade baby suami kata jgn pikir sangt..kadang dia berangin dgn saya kalau saya cakap bila lagi...mcm saya sorg je nak usaha nak anak..suami kata tnggu setahun atau 2 tahun lagi baru masa yang sesuai..saya xtau nak kata ape..keluarga belah suami n saya semua tanya dah mengandung ke???saya mampu senyum n kata insyaallah saja..muka senyum dalm yg merana..kadang pkir xnak kemana2 atau dlm group famli jgk ade yg bertanya..#pleasehelp

7 Balas

Hi sis. Ada anak kena dua dua pihak setuju baru happy sis. Kalau sis nak tp suami tak ready, nnti kesian kat anak tu dgn diri sis sendiri. Cubalah ckp elok2 dan pujuk2 suami sis tu. Tanya apa dia punya concern, selami perasaan dia, apa sebab dia belum ready mungkin sis boleh sama2 bantu dia untuk rasa ready. Bab keluarga tu tolak tepi lh sis, yg susah senang sama2 tu sis dan suami. Memang anak tu rezeki tp disekalikan dgn tanggingjawab, untuk pikul tanggungjawab tu dua dua suami dan isteri kena ready untuk mainkan peranan masing2.