Fed Up HB Low

Saya ni dah naik fed up, tiap kali check HB, rate makin drop. Pantang makan dah, makan protein sayur hijau pun dah. Dengan KK setiap dua minggu kena datang check darah. Memang takde cara lain ke naikkan HB tanpa makan pill iron? Sy makan je pill tu termuntah balik. Tak serasi #hblow

48 Balas

Sama dgn saya, tiap mggu kena pergi kk. Awal2 bukak buku 12.2. Lps tu makin drop sampai 9. Haritu ambil darah, KK rule out. Mmg makan apa pun, hb x kan naik. Tapi start 38w & 39w, dah naik jadi 11.2 semula. Saya makan zincofer 2 biji. Mmg makan pagi2 nak muntah balik. Saya makan sblm tido atau time terjaga dari tido. Jarang rasa nak muntah balik.