Fed Up HB Low

Saya ni dah naik fed up, tiap kali check HB, rate makin drop. Pantang makan dah, makan protein sayur hijau pun dah. Dengan KK setiap dua minggu kena datang check darah. Memang takde cara lain ke naikkan HB tanpa makan pill iron? Sy makan je pill tu termuntah balik. Tak serasi #hblow

48 Balas

saya first makan ubat kk bagi hb tak naik. tukar maltofer naik sekejap turun balik . pstu tukar ke zincofer alhamdulillah stay je makin hari makin naik . dari 10.1 skarang 12+ . kadang2 cara kita makan ubat salah pon boleh jadi faktor hb tak naik . saya makan zincofer 30 min sebelum breakfast / 2 3 jam selepas makan . kalau nk lagi okay makan ubat dngan sunquick atau jus delima