Fed Up HB Low

Saya ni dah naik fed up, tiap kali check HB, rate makin drop. Pantang makan dah, makan protein sayur hijau pun dah. Dengan KK setiap dua minggu kena datang check darah. Memang takde cara lain ke naikkan HB tanpa makan pill iron? Sy makan je pill tu termuntah balik. Tak serasi #hblow

48 Balas

sebelum ni sy pun hb low jgk.. fed up bila dah mkn ubt tp still xnaik hb.. tapi now dah okay.. make sure pengambilan tablet iron kena btol supaya badan boleh maximum kn penyerapan iron.. sebelum makan ape2 1 jam awal kena amik iron.. selepas makan kena tggu 2 jam bru boleh amik iron.. jgn minum caffeine /susu pada masa yg smer /sejam dua jam lepas mkn iron..