Fed Up HB Low

Saya ni dah naik fed up, tiap kali check HB, rate makin drop. Pantang makan dah, makan protein sayur hijau pun dah. Dengan KK setiap dua minggu kena datang check darah. Memang takde cara lain ke naikkan HB tanpa makan pill iron? Sy makan je pill tu termuntah balik. Tak serasi #hblow

48 Balas

ada inform nurse kk tak yg ubat iron tu awak tak boleh makan. minta tukar ubat iron. boleh cuba maltofer, maltofer ni rasa coklat boleh hisap je. xsure kk awak ada ubat iron ni tak. kalau hb makin drop nurse xde check iron dlm darah awak ke? kalau iron dlm darah okay baru nurse/doctor akan buat satu lg ujian drh utk detect awak ada talasemia tak.

1y ago

mcm sya dlu msuk 32w trus drop hb 10.6.. dh mkn ubat smua, mkn jambu batu, minum pati delima masih rndah hb.. last ikhtiar sya makan hati ayam goreng stiap hari, alhamdulillah naik 12.0