Fed Up HB Low

Saya ni dah naik fed up, tiap kali check HB, rate makin drop. Pantang makan dah, makan protein sayur hijau pun dah. Dengan KK setiap dua minggu kena datang check darah. Memang takde cara lain ke naikkan HB tanpa makan pill iron? Sy makan je pill tu termuntah balik. Tak serasi #hblow

48 Balas

Saya pun hb low pantang makan pun masih low, dah ikut makanan yg naik kan hb pun masih low, maltofer makan maximum 3 biji sekali pun masih low, tapi ada terbaca kena minum susu. Lepas saya minum susu 2 hari sekali terus naik hb dan perkembangan baby pun okay. Sebelum ni doc kata baby kecik.

1y ago

Sama mcm sy...hb low mcm2 cara buat..mkn maltofer smpao 3bijik. Last2 sy beli susu mamadil tu.mencanak naik hb.pejam mata jela walau mahal sbb xmau ulang2 p klinik kerap sgt huhu..