Melahirkan anak: Normal atau C section

Saya new mom... Nak tanya apa pendapat mommies antara dua pilihan untuk bersalin ni?

22 Balas

kalo bole norml cba norml ye mommy. .hehhe. .rmeh czer ny. .sye 2 kli czer. .luka nk jge btl2. .mkn nk kne jga btl2. (tp mmg kaw2 trun brat bdn. .)2 yg bez 2. .heheh. .luka slalu kne bg kring. .lap sntiasa luka 2. .lps 2 bln jgn kata 2 bln. .3 bln ke 4bln ke kne jga btl2 jhtan 2. .mcm2 bole jd ..norml dlm mse 2 mgu lbh krg da oke kalo btl2 jge . .tp 2 la. .bkn kte mtk nk czer ny. .kne ok keadaan bby jgk..😊. sye yg slong sbb da lmas ..da berk 2 kli. .yg kdua(ank syurga) dpt mrsa norml 22w++..yg ktga pon czer. .sbb bby krg grak. .beserh je. .kalo da dua kli czsr. .k3 nty pon czer. .2 pon nty kne ikat kalo keadaan luka dlman x cntk. .heheh

Sy kalau boleh mmg nak normal tp dua2 anak sy emergency czer n no 3 ni pon terpaksa czer.. Better normal kalau boleh czer ni mcm2 risiko dia.. Lgpon org pdg rendah dkt org2 kene czer ni.. Sy ni asyik kne perli je sbb xboleh normal smpai naik stress tau.. Sedih..

4y ago

Tula tp dorg mcm xfaham2.. Di salahkannyee sy sbb xkuat teran la, katanya bontot sy kecik la, doc xpandai la.. haha mcm2.. Stress dlu smpi mcm xnk jumpe org..

Try normal dulu.. Ceaser sbnr ny after operate tu skit.. Dlm pntg sakit.. Ank dh bsr pn rasa ngilu ny.. Yg lbih parah sy baca jhitan smpai kuar nanah kne bukak blik.. Tp ape pun sy bsyukur walaupn ceaser sy & baby sihat.. 💪

Dua2 sakit tp beza sakitnya. Cuma yg sy tahu, normal menggunakan skit kos berbanding czer jauh lebih byk. Dan czer ni xboleh lebih dr 3x. Klu x doktor xbg mengandung lg dah. Mcm mak saya. Sbb berisiko. Dia bedah tmpt sama.

Lahirkan anak normal ni biasanya memang pilihan kita masa bersalin tp sometimes bila emergency csection tak boleh nak buat apa... say dulu cm tu lah.. brangan nak normal last last csection jgk..

Saya dulu lahirkan anak 1st normal and anak 2nd csection.. Dua dua ada pro n cons dia.. Normal sakit time bersalin tu tuhan je tahu.. kalau csection pulak selalu sakit dia rasa after bersalin

Semestinya nk normal mcm saya xde masalah apa2 mse ngandung nurse ckp confirm boleh normal tapi apa kan daya xde rezeki nak normal terpaksa emergency czer sbb kepala anak dah bengkak...

hi dear.. bagi saya tak kira lah normal ke csection yang penting selamat anak dilahirkan. Pendapat saya kan dear kalau ada duit lebih boleh cuba untuk csection... untuk pengalaman sendiri

4y ago

Tp kalau ada kes2 tertentu..better czer...kalo xde masalah tu buleh laa normal...

Hi sis.. bagi sya mana mana cara melahirkan anak sama je yang pasti anak lahir dengan selamat n sihat. Lahir normal paling majoriti lah untuk mommies kat luar snaa..

Saya terbalik.. 1st czer sebab emergency then anak 2nd baru normal hehehe.. tapi alhamdulillah dua dua keluar sihat walafiat takde maslah apa-apa