just mums

C-section atau beranak normal bagi Ibu hamil yang ada gdm masa mengandung ? Nak tanya untuk kepastian .. tak semesti nya c-section kan? #baby first # #35 week #

18 Balas

Sy mse ank first 2015 gdm on diet..doktor suh serah diri 40 weeks..last² tepat pd hari nk serah diri,dia nk keluar sendiri..skg ni pregnant ank ke2 pn gdm on diet...harap² dipermudahkn...utk bersalin normal...

Sy masa mengandung ada gdm tpi on diet la, bersalin masa mnggu 39, 3 hari sebelum due date, syukurr brsalin normal tanpa induce, cuma ada luka kena gunting and jahitan.. but still worth it bila nmpk muka anak🥰

4y ago

Oo .. thank for info ya 😊

Saya dulu 1st pregnancy ada GDM. Bersalin normal at 38wks tanpa induce. Biasanya induced kalau masih x bersalin pada due yg Dr. dah tetapkan. Takut baby besar dan x boleh bersalin secara normal.

4y ago

Ya sama. Saya gdm waktu pregnant je. Biaselah hormon berubah waktu mengandung..

Depends dgn keadaan baby. Sy pun gdm diet control. 38 weeks takde sakit cume tanda lendir darah, doc induce and bersalin normal sbb no issue. InsyaAllah, doktor akan decide mana yg terbaik.

Baby sulung ke? Kalau sulung selalunya doc suggest utk try normal dulu ( usually induce).. Unless ada certain halangan dia akan suggest to czer

4y ago

Boleh je normal tapi selalunya kalau ada kencing manis, doktor akan suruh surrender awal week 37

Saya dgm on diet... Doktor kata bersalin awal... Tapi boleh beranak normal... Sebb kpla baby dh kat bawah tinggal untuk bersalin 33minggu lebih

Sy ada gdm 1st baby dan bersalin normal.. bersalin msa 39w, ada contraction.. doc kta klu sy xbsalin awal, kna induce sbb gdm sblm overdue

tak. sy bersalin normal. overdue sehari. gdm on dc. serah diri on due date. bukaan 2cm no contraction. bersalin esoknya. induce drip dlm labour room

4y ago

Induce drip sakit tak sis?

Sy gdm on control diet . Tp sye beranak awal 2 mngu and normal . Contraction 3 jam and alhamdulillah selamat melahirkan .

sy gdm on dc..kalau tak bersalin sblm due, kena serah diri..Alhamdulillah, sehari sblm due bersalin secara normal 😊