ibu

Saya nak tnya..maksud breech tu apa yaa.. Cuba translate kan tkda

16 Balas

Baby dlm keadaan songsang sis..punggung kat bwh..sbb dulu masa anak ke 3..baby songsang..tahu around 37 weeks..lupa dah sbb dah lama..nurse & doktor kalau chek perut tertukar..ingat kepala..tp sbnrnya punggung baby yg kebawah..so kena czer.. Now pregy nak masuk 30 weeks scan last weeks doktor kata baby breech jgk..tp maybe akan berpusing sbb air ketuban ok..byk..so kena repeat scan balik nak tgk baby berpusing atau tak..harap2 baby pusing la..sbb x nak kena czer utk kali ke 2...sis pregy brp weeks dah?...

Baby songsang atau berkeadaan melintang atau ada juge alami bby kepala d atas tidak pusing ke laluan spttnya..jika.alami mcmtu nti doc akn buat ecv btlkn nya.. 😉

Baby songsang. Saya pernah kehamilan sebelum ni baby breech minggu ke 36 dan ada masalah oligohyramnios (air ketuban sikit). Minggu ke37 dah kena czer

Kepala baby d atas. Normally kepala baby d bawah, breech pula kepala d atas 👶

Baby songsang (kepala kat atas kaki kat bawah)

Bby songsang...sis dh berapa week

Baby songsang puan.

Baby songsang.

Songsang.

Songsang