maksud cephalic

salam n hi mommy apa maksud cephalic sebenarnya...nurse tulis cephalic...doktor tulis breech...mana satu saya nak ikut ye .

4 Balas

breech tu biasanya kedudukan baby songsang dalam perut.. skrg dh berapa week ? kalau masih awal lgi jgn risau.. baby akan pusing lagi dlm perut

2mo ago

insyaAllah...sbb sy overthinking n jd menggigil bila dgr klu breech kena czer... sy takut sgt.....sbnar sy takut kena czer betul2 takut...xtau knpa.....sbb sblum dh 3 x normal...sbb sy tgok org yg kna czer ni ksian sgt....betul2 sakit pengorbanan nya....

kena tye doc n misi blk.sbb cephalic kedudukan normal kepala kt bawah.. breech tu kedudukan songsang

kene tnye doc.. sbb doc scan lebih accurate..

tula...terima kasih,nnti saya tnya doktor..