period xbetul

hi saya nak tanye kepada mommy2 yg makan perancang . baru baru nih saya lupa utk makan pil perancang selama 2hari selepas tu pada esokanya period selama 7hari . dan lepas beberapa hari masih keluar darah . perlu ke terusakan makan pil semasa period atau berhenti dulu ??

3 Balas

Dulu sy ambil pil nama Nordette. Bila sy terlupa lepastu period, sy tunggu period habis dulu kemudian baru start semula set pil yg baru, pernah tanya farmasi katanya ubat dah tak effective kalau dah terskip lepas lebih 24 jam kena start set baru dn ubat yg sy ambil tu takde guna kalau mkn time period.

1y ago

tapi kalau nak lebih kepastian boleh check dgn dokter sis/ pharmacist

saya makan je. sebab dekat pil tu ada hari kan. saya follow tu je.

xde experience