Makan pedas

Saya nak tanye betol kan kalau selalu makan pedas bila baby lahir kulit baby boleh jadi mcm bersisik?kandungan saya dah masuk 4 bulan lbeh.

4 Balas

Mitos. Kakak sy setiap makan xmiss ada lada, dia ni jenis makan pedas bukan alang2 lada tu mcm kawan dia. Dua2 anak dia cantik je kulit, anak kedua dia lahir hjung bulan sept tahun lalu ok je halus putih lg. makan lada ni x bagi kesan pn sma kulit baby ke apa sbb baby dalam kantung yg sangat tebal, yg akan mendapat kalau makan pedas berlebihan ni ibu2 akan rasa pedih uluh hati lah.

dgr drpd mane tu??apa yg kte mkn x masuk ye kt tmpt baby..baby dlm rahim..xblh mkn pedas sbb utk diri sendiri takut pedih ulu hati ke apa..

1y ago

baby baru lahir mmg kulit mcmtu..nanti lama² kulit baby tu ok.. xtahula kalau suami bgthu mcmtu utk kebaikan awk supaya kurang mkn pedas ke apa..tp sejujurnya kita mkn pedas xeffect kt baby tau,effect kt diri sendiri..

mitos ...jgn pecye bnde tahyul sis ...owg dulu2 tkot2 sebb tkot kte kne cirit birit klo mkan pedas sngt ...tu je...

Sy mkn pedas waktu pregnant anak first x ada la pulak dia keluar jd bersisik. Elok je kulit dia