Baby kurang bercakap

Saya nak tanye, baby saya umur 9bulan masuk 10 bulan. Cuma sy perasan dia kurang bersuara. Cuma bersuara waktu gurau(ketawa) , minta susu dan ngantuk. Normal ke mcm tu? Ke baby memang jenis pendiam. Baby sy baby boy

5 Balas

Anak saya yg no3 dulu gitu gak... dah 2 thn lebih x bercakap, sampai bawak jumpa pakar... lps jumpa pakar skli alhamdulillah dia mula bercakap... sampai skang dah umur 8 tahun petah dah bercakap... suka bercerita dakñi... 🤭

9bulan tu awal lagi. Utk galakkan dia awk boleh la sembang² selalu dgn dia tapi jgn pelat² tau.. Cakap je mcm kita sembang dgn org dewasa.

Insya-Allah xde ape sis. Anak buah saya pn kurang bercakp. Setahun lebih bru byk mulut. Mse tu, x reti diam pulak 🥰😂

9 bulan tu awal lagi. Perkembangan kanak2 lain2. Rajinkan berborak dengan dia😊

Insyaallah nnti dia bercakap tu