BILA PERLU SCAN…??

saya nak tanya…pada minggu keberapa yang terbaik untuk buat 1st scan yaa..sbb ada yang kata 6weeks pon dh boleh nampak janin & heart beat…sila kongsikan pengalaman bersama saya ya..terima kasih..🙏🏼😇😍#bantusharing #pleasehelp ##ingintahu #ttcjourney

19 Balas

plg bagus 8 weeks. sbb mmg konfem nmpk. 6 weeks ade org boleh nmpk ade org tak. buat masa skrg kurgkn kerja berat, potong manis mkn time weekend je, bykkn minum air kosong, makan folic acid jarakkan dgn susu kafein coklat 2 jam sebelum atau selepas. n bykkn mkn mknn yg bantu naikkan hb. boleh google mknn ape yg naikkn hb. sy skrg preggy 7w+ utk 2nd baby pun x scan lg wpun masa baby 1st, sy scan nmpk kantung n heartbeat masa 7w. masa sy scan 6w nmpk rahim menebal je.

7mo ago

period jenis x regular ke puan?