beza tarikh due kk dgn swasta

Saya nak tanya..betul ke tarikh yg kk bagi dekat saya untuk due ni? Sbb yang klinik swasta bg 20/6.. beza sgt ni..btw ni anak first..harap ada yg sudi jawabkan ?

beza tarikh due kk dgn swasta
27 Balas

oo, baby tahan sbb kuning je. tu pun lepas saya keluar wad. sbb doc kata saya ada breastfeed jaundice.

Standard la tu. Nama pun estimate due date. Saya 1st check kt klinik biasa EDD lain. KK bagi EDD lain. Swasta EDD lain. Sudahnya beranak pun bukan ikut mana2 tarikh yg dibagi. Hahhahhha.

Xpa sis.. Sya scan pn beza 7hari kk n swasta..nnti diaorg akn scan balik

X apa nnty dia org buat scan balik .. slalu swasta dgn kerajaan punya mmg akan lari . Sya scan swasta due date 26/1 tpi kerajaan 12/2

Sy rasa kk silap tu sis . sbb LNMP sy 11/9 , edd sy 18/6 ,takkan sis awal dr sy kot sbb LNMP sis 14/9 tak banyak beza ngn sy. Sis bg tau misi balik yer sis . Sy rasa 22/6

Sya lnmp 15.09 Due 21.06. Lebih kurg ja kita sis.. Baik sis minta cek balik dekt nurse tu

5y ago

Wahh.. bgus la kan sis klu dpt sma..hehe

kk dengan swasta tarikh tak sama. mmng akan lari. tp standby la awal2. jangan ikut tarikh tu 100%. ikut juga rezeki kekadang ada yg ikut due date kekadang awal or lebih masa. saya awal 36w dah keluar. baby tak sabar .

5y ago

Oooo ...Alhamdulilah. .. Tahniah yeaa.. 🤗💕