Tips 5D scan .

Saya nak tanya tips sng bby tunjuk muka , saya dah mkn benda sejuk , manis tp tula tangan dan kaki baby kt muka . Sedih jgk laa td scan . Doc lelaki yg scan 4d nya. Dia scan tak smpai berapa minit . Skli jee dia tgk pastu dia ckp bby taknk tunjuk muka dan terus suruh bngun . Sy mcm ..... Sy bayar harga scan tu rm80 . Saja laa nk tgk bby buat apa , nk tgk muka dia . Yelah anak first kita ni excited . Nk tggu scan kk takthu bila. Sy bru skli je scan kat kk . Tu pun tak nmpk pape . Walaupun scan 4d/5d ni tak laa penting mana . Tp nk jgk tgk . Tp mmg kejap mcmtu je ke ? Rasa mcm terkilan pun ye . Tak puas nk tgk apa dia buat kat dlm tu . Pdhal anak sy aktif masatu . Sbb rasa dia tendang2 . Masa buat details scan pun , kaki tangan mmg kat muka dia . Tp dpt laa tgk dia bye bye . Dia gerak berpusing bagai . Huargh ttiba rasa sedih sgt sgt bila lepas scan 😭#firstmom #firstbaby

18 Balas

Klinik mana tu ? Saya scan 5d juga dan anak memang tk bg kerjasama kaki tgn smua naik ke muka siap hisap ibu jari kaki , dan vid hisap tu pun doc simpan dlm cd gmbar scan smua , dan lama juga doc pujuk siap goyang2 perut saya , walaupun gmbar muka tak memuaskan sbb ada tgn sikit tapi ok nmpak juga muka mata hidung mulut , cuma tgn babg lindung dahi , hasil pujuk doc tu