Kalau tahan bahaya x eh?

Saya nak Tanya, sy Ibu gdm dn kndungn sy Bru 16w. Doktor ada ckp Ms check up hr tu sy xdigalakkan puasa. Saya kalau boleh nak Cuba puasa dulu. So skrg sy Masih lagi bertahan puasa.klau baring je syg okey tapi bila dh bngun nk solat rs ketar tu so ada check bsp sy sje².. then sy tgok bacaan bsp dh 3.6. lagi sejam je lagi ni nak kene tahan . Agak² kalau sy tahan bhaya xutk baby sy? Walaupon bacaan gula Sy 3.6 tapi belom rs lapar sgt cuma pedih² gitu je perut dn Masih boleh berthn cuma Sy risau baby.... Ada yg sama cam sy tak? Kalau korg cmne?#pleasehelp #firsttimemom #firstbaby #advicepls

45 Balas

sy preggy baru masuk 16w.. ada gdm.. baru sekali buat bsp di kk.. tapi doc/nurse xda consult apa2 pun pasal result bsp tu.. apa yg sy faham result bsp sy tgi 7.6 lepas sarapan pagi.. yg lain sume ok.. doc cuma call soh sy bacakan result bsp yg nurse tulis kat buku pink. ahad ni 28hb pun ada bsp lagi.. confius juga sebenarnya sbb xda info pape dr doc/nurse pasal puasa+preggy ni.. dtg kk semata2 buat bsp ulang alik 4kali seari pas tu mcm tu jek.. cuma nurse pesan utk buat bsp ahad nti jgn puasa sbb reading org puas dgn reading org x puasa x sama.. setakat puasa 1st day smlm mmg letih.. lagi2 dekat2 waktu buka.. rasa melayang bila berdiri..