Tanda ii hamil

Nak tnye apa tanda ii hamil ye sebelum delay period, sbb period saya nk 2 hari lagi#seriusnanya #ingintahu

6 Balas

sy sminggu sebelum period lapar daripada biasa, slalu makan lmbt ok je gap 5-6 jam, ni sejam lepas makn dah lapar lagi pastu berselera.. dpo 12 sy cek opk +ve upt samar, makin dekat due period upt makin terang.. lepas delay 2 hari sy cek lg upt masih terang kira dah confirm preggy.. alahan x ada, cramp pun x ada sbb dah lama x senggugut, tp masuk week 6 x selera mkn nasi, week 10 baru dpat morning sickness..

kalau 1st baby. simptom sebelom delay period dgn simptom nak pregnant ni hampir sama awak. nak tak nak mmg kena tunggu delay. tp kalau awak jenis period yg teratur tiap2 bulan. awak boleh je nk check upt awal. pakai upt yg high sensitivity mcm dipp&tell. boleh detect seawal 7hari sebelom period.

Klau sy sebab delay period n tetiba rasa nak muntah makan ikan sedangkn sebelum ni makan okay je.. Sampai skrg masih pregy xleh makan ikan.. Ikan bilis je boleh tu pun tak selalu sebab bau ikan tu ada

Salah 1 tanda hamil, upt naik double line 😃 tanda2 pregnant setiap orang tak sama. Ada yang lebih kurang tanda2 nak period je. So paling mujarab nak tau pregnant atau tak, try buat upt

sblm period susah nk kata sebab simptom pregnant sama mcm simptom period. nk xnk kena tgu delay period

tunggu delay period

11mo ago

baru delay period sehari upt tetap sama ,so saya pregnant la kan