BRA MENYUSU

nak tanya la mummy2 yg BF anak.. kat rumah pakai x bra menyusu?? Sy kena bengkak susu dan ada susu yg da beku dekat puting.. sakit bila bertutup dgn bra.. mcm x nak pakai.. tp susu selalu mengalir.. mcm mne ye??

2 Balas

Bengkak susu awk tuam pakai air panas je awk..sy biasa kat rumah tak pakai tp tiap kali nak bg anak susu, bersihkan nipple..sy jenis tak rajin, sy sediakan spray kat tepi, spray2 n lap tuala khas..kerap pam atau susukan anak..tak pon, sbelah anak susu, sbelah lg tampung pakai breast pump yg mcm periuk kera tu, hahaha..tak tau nama ape..hahaha..

Rajinkan pam . Tekap ngan kain napkin kalo xnak pakai nursery bra . Rajinkan cuci puting lepas nyusu or pam utk kebersihan .

4y ago

Haa ye lah , sakit woo . Xpe , pengalaman kan . Haha , selamat berpantang mommy