Akibat Kena Kencing Manis Ketika Mengandung..

Saya nak tanya saya sudah mengandung 7bulan tapi saya terkena kencing manis yang tinggi saya nak tanya saya perlu makan apa ketika kena penyakit ni? Dan satu lagi baby saya kecil saya nak kena makan apa ye?

1 Balas

kontrol makan sis, air bergula jangan lgsg, efect cepat, nasi segenggam, banyakkan sayur n lauk je..insyaaALLAH boleh...nak bg baby besar sy xsure...sy memang diabetect before pregnant on insulin, alhamdulillah bby ok, klau tertinggal insulin sy makan mcm yg sy sebut tu, gula xnak tinggi. kontrol ye sis...moga dipermudahkan