Dah sarat 38w++ tapi tak menyapu n mop dah rumah

Saya nak Tanya sapa yg macam saya dah sarat2 nk buat kje rumah spt mnyapu n mop dah x larat..xthu sebab apa,klaw nak kire malas mslahnya x larat dhla puasa...tapi masak macm biase x skip Pon,cma cpat atau lmbat je..kite serba slah dhla duk umah mertua,pastu mcm x bt ape ..mase2 lain kite bsuh bju,jmur kain n lipat..klu tdo mlm or siang pn bkn blh Lena sgt..🥲hrp dy phmla...

2 Balas

kalau tak larat jangan paksa. rehat je. saya pun dah 39w setakat ni masih menyapu mop, cuci bilik air, masak, basuh sidai baju semua. sbb duduk berdua je dgn suami. suami pun tolong tp dia pun penat kerja. ikut badan masing2. hehe

1y ago

betul2. tp tiap pagi saya buat kerja rumah sbb masih ada tenaga. ada dua ekor kucing jd rumah sentiasa berhabuk/bulu kucing. apa2 pun, biase la duduk rumah mertua kan. takboleh nak duduk saja. kalau larat buat slow2 sikit2. kalau dah mmg tak mampu rasanya mertua paham ja tu.

inshaAllah dia faham, gpun duk tunggu masa je tuh.

1y ago

tq....smoga dy phm2 je 😌