Bulan puasa tidak lama akan menjelma . Bolehkah ibu mengandung berpuasa ?

Saya ragu2 nak berpuasa sebab risau kandungan baby d dalam tidak dapat nutrien yang secukupnya . Adakah saya patut puasa atau tidak ?

1 Balas

saya pun risau nak puasa sedangkan bila kurangkan makan pun mcm rasa msk angin, tak tahulah kalau time bulan puasa ok ke tidak

5y ago

Tpi dalam islam , ibu mengandung tidak boleh berpuasa sebab kandungan di dalam akan kurang bergerak dan lemah . Itu yang paling d takutkan , baby tidak bergerak .